--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

הדחתן של הקבוצות הספרדיות כבר בשלב הבתים של ליגת האלופות

הדחתן של הקבוצות הספרדיות כבר בשלב הבתים של ליגת האלופות

אי אפשר להתכחש לעובדה שהמוניטין של לה-ליגה ספג פגיעה בשבוע שעבר, מכיוון ששלושה מתוך ארבעת נציגיה הודחו מליגת האלופות, וקבוצה אחת עדיין צריכה לנצח במשחק שייערך בשלב הבתים. אם חשבתם לרכוש כרטיסים לליגת האלופות כדי לראות את אחת הקבוצות הספרדיות האהובות עליכם בפעולה, חשבו שוב. מה שהפך את התרחיש הזה למכוער עוד יותר עבור הכדורגל הספרדי הוא שאף אחד מהם לא היה כל כך מפתיע. ההדחה של ברצלונה עוד לפני ששיחקה הייתה זו שתפסה את הכותרות, אבל אתלטיקו מדריד וגם סביליה חתמו גם הן את גורלן, אם כי בנסיבות שונות למדי.

סביליה ניצחה 3-0 בבית את קופנהגן, בתוצאה שהחמיאה לה מאוד, בעוד שאתלטיקו השוותה ל-2-2 עם באייר לברקוזן, יאניק קרסקו ראה פנדל אחרון שנשמר לפני שאול ניגס הדף את הריבאונד מול המשקוף, והמשך המאמץ נחסם על הקו על ידי קרסקו. הצרות של השבוע שעבר גורמות לכך שלראשונה מאז שהתרחבה ליגת האלופות ל-32 קבוצות ב-1999, תהיה רק קבוצה ספרדית אחת בשלבי הנוקאאוט - ריאל מדריד. אבל בהתחשב בדעיכתה של לה-ליגה, זה עשוי להפוך לנורמה תוך זמן קצר. אולי עם קצת מזל בכל זאת תוכלו לרכוש כרטיסים לליגת האלופות ולראות את מדריד בלייב.

ימים חשוכים

ברצלונה וסביליה יכולות לפחות לתרץ את המפלה בכך שהוצמדו להן קבוצות קשות במיוחד. בכל זאת, כולם ציפו שבארסה תגיע לפחות לאחד משני המקומות הראשונים, אבל באיירן מינכן ואינטר תמיד היו פוטנציאליות להיות בעייתיות, וכך אכן קרה. לגבי סביליה, באופן ריאלי, הטוב ביותר שהם יכלו לקוות לו היה להיות במקום השני אחרי מנצ'סטר סיטי, אבל ה-11 הפותחת של בורוסיה דורטמונד פשוט איכותית בהרבה מזו של האנדלוסים. ואז יש את אתלטיקו. לצד קלאב ברוז', פורטו ובאייר לברקוזן, הקבוצה של דייגו סימאונה הייתה המועדפת על רוב האנשים, ובכל זאת היא נכנסת ליום המשחק הרביעי עם אפשרות ריאלית לסיים בתחתית. היא גם יוצאת לטיול של יום שלישי לפורטו ללא ניצחון בארבעת משחקי ליגת האלופות האחרונים, התקופה הגרועה ביותר שלה מאז שעברה תשעה משחקים ללא ניצחון בין דצמבר 2008 לדצמבר 2009.  

הנפילה מגן עדן

לא עבר זמן כה רב מאז שהליגה הספרדית נחשבה ל'יריבה' העיקרית - אם לליגות יכולות להיות יריבות - של ליגת העל האנגלית. היו לה כוכבי על, טורניר אל קלאסיקו, קבוצות שניצחו ברמות שונות באירופה והיא היתה מותג כדורגל הקשור באופן נרחב לתחרות. לליגה הספרדית עדיין יש את האלמנטים המוצלחים והמושכים שבה, ובואו לא נשכח שראינו קבוצות ספרדיות זוכות בליגת האלופות והליגה האירופית ב-18 החודשים האחרונים, אבל הפרמיירליג היא כעת ללא ספק הליגה המקומית הגדולה ביותר של הכדורגל העולמי כמעט מכל הבחינות. וזה קרה, כמובן, באמצעות כסף -  משהו שבמועדונים רבים של הליגה הספרדית, אין הרבה ממנו. לדוגמה, בעונה שעברה בפרמיירליג, ההערכה הייתה שנוריץ' סיטי קיבלה לא פחות מ-100 מיליון ליש"ט (116.1 מיליון אירו) בכספי פרסים והכנסות מטלוויזיה. כבר אז, נוריץ' גרפה 98.6 מיליון ליש"ט (114.5 מיליון אירו), ו-79 מיליון ליש"ט (91.7 מיליון אירו) מזה היה החלק השווה שכל מועדון מקבל. לשם השוואה, זה בערך כמו ה-115 מיליון אירו (99.1 מיליון ליש"ט) שלקחה ברצלונה בעונה שעברה. רק אתלטיקו מדריד (154 מיליון אירו, 132.7 מיליון ליש"ט) וריאל מדריד (158 מיליון אירו, 136.1 מיליון ליש"ט) הרוויחו יותר בלה ליגה, מה שמדגיש את העוצמה הפיננסית של הפרמיירליג. העקרונות המושרשים של ברצלונה מקשים עליה למדי לשנות מסלול; מבחינה סגנונית, אתלטיקו כמעט ולא השתנתה כלל במהלך כהונתו של סימאונה; וסביליה עובדת עם אותו דגם של קנייה למכירה כפי שעשתה במשך 20 שנה, בעוד שעל המגרש היא משלמת כעת את המחיר על אי הסתגלות להפסדי הגנה מרכזיים והחתמת יותר מדי שחקנים מזדקנים בשלוש השנים האחרונות. מבין שלושת אלו ומדריד, לוס בלאנקוס הם כנראה היחידים שאפשר לומר שהתפתחו עם הזמן, כשזינדין זידאן וקרלו אנצ'לוטי מעריכים גישות שנחשבות פרגמטיות יותר ממה שאולי מכיר המועדון. עם זאת, יש תפיסה שהכדורגל של לה-ליגה הוא איטי, וזה בהחלט לא עוזר לרעיון שהמשחק הספרדי התקשה לחדש. היא מחשיבה את עצמה למעצמה פיננסית גדולה יותר מהבונדסליגה הגרמנית, ובכל זאת, בשמונה מפגשי ליגת האלופות בין קבוצות מאותן מדינות בקדנציה זו, לספרד יש ניצחון אחד לחמישייה של גרמניה. 

מעט מדי מאוחר מדי?

האימון נשאר ברמה גבוהה בספרד, וזה מודגש על ידי האיכויות הטכניות של השחקנים, אבל עם כסף בפרמיה בהשוואה למועדונים הגדולים ולליגת העל, בקרוב המנהלים והשחקנים הטובים ביותר ימשיכו הלאה. האבולוציה קשה: אתם רק מקווים שהקבוצה שלכם תנחות על השילוב המושלם של מאמן ומנהל ספורטיבי, אבל אחרי עונה אחת או שתי עונות טובות - אם יתמזל מזלכם - ככל הנראה שיפתו אחד משניהם לעבור לקבוצה אחרת, וכך ממשיך הלופ. זו אולי דרך פשטנית להסתכל על זה, נכון, אבל קשה להתנער מהרעיון שלה ליגה משלמת את המחיר על חוסר החזון שלה. בשנת 2015, נכנס לתוקף הסכם חלוקת כספי טלוויזיה חדש, כאשר 50 אחוזים מכלל ההכנסות חולקו באופן שווה בין כל המועדונים. זה היה נחוץ מאוד אבל אפשר לטעון שזה היה מאוחר מדי. לליגה הספרדית היו את השחקנים הטובים בעולם במשך יותר מעשור, אבל הרבה מהכסף מאותה תקופה פשוט נכנס לכיסם של השניים הגדולים ולא לשיפור התשתית או הכוח המסחרי של הליגה. עם זאת, עסקת חלוקת כספי הטלוויזיה החדשה הייתה ניצחון גדול עבור הליגה כולה, והדחייה של הליגה נגד אי-סדרים פיננסיים מסייעת גם לתחרות לבנות עתיד בר-קיימא. בהקשר זה, העתיד יכול להיות די ורוד עבור הליגה. אבל האם אי פעם זה יחזור להיות אותו הדבר? בגלל העוצמה של ליגת העל, כנראה שלא.

האם זה עוד שיעור לברצלונה לאחר שהעפילה לליגה האירופית?

אין ספק שזהו שיעור על איך המועדון היה שאנן, מה שהביא לתבוסה נוספת. למרות שהמועדון והשחקנים צריכים ללמוד מזה וברצלונה צריכה יותר חיזוק בכמה תחומים, הם צריכים למצוא מגן ימני ומחליף לבוסקטס וצריכים יותר עומק בהגנה שלהם. פציעה של אראוחו וקונדה השפיעה על הריצה של המועדון בליגת האלופות. ונסיים בנימה אופטימית - ברצלונה יכולה עדיין לקטוף את גביע הליגה האירופית ולסלול אולי את חזרתה לעניינים. רוצים להיות שם כשזה קורה? כרטיסים לליגה האירופית וגם כרטיסים לליגת האלופות, עכשיו במחירים מעולים רק בלייב טיקטס!