--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

נפילתו של הארי מגוויר

נפילתו של הארי מגוויר

הארי מגווייר היה פעם אחת הסחורות החמות ביותר בכדורגל האירופי, כאשר כל קבוצה גדולה ניסתה לגרש אותו מלסטר. עכשיו, הוא אחד השחקנים השנואים ביותר בהיסטוריה של מנצ'סטר יונייטד, אז מה השתבש? מאמן אנגליה גארת' סאות'גייט הודה שמצבו של הארי מגווייר במנצ'סטר יונייטד פחות מאידיאלי - למרות שהוא נשאר בנבחרת שלושת האריות שלו, ולמרות שעדיין אוהדים רבים רוכשים כרטיסים לליגה האנגלית כדי לראות אותו בלייב על הדשא. אין ספק שכל עולם הכדורגל הגיע למסקנה משותפת - הארי מגווייר הוא דמות של לעג כרגע - אבל איך הגענו לנקודה הזו? 

אולד טראפורד הופך לבית של הארי

מגווייר הצטרף ליונייטד בעסקה של 80 מיליון ליש"ט מלסטר באוגוסט 2019, שכר שנשאר הגבוה ביותר ששולם אי פעם למגן. עם הערכת השווי הזו מגיע לחץ רב, ובכל זאת, הרכז שגשג בסביבתו החדשה ומונה לקפטן בינואר שלאחר מכן, לאחר המעבר של אשלי יאנג לאינטר. השחקן בן ה-29 שיחק את מלוא 90 הדקות בכל אחד מ-71 משחקי הפרמיירליג הראשונים שלו, והשווה את שיא המועדון של גארי פליסטר, אם כי הוא לא ממש הצליח להתעלות עליו כשהוחלף במשחק הבא נגד אסטון וילה עם פציעה קלה. במילים פשוטות, מגווייר היה מתחיל עם הבטחה גדולה סביבו, ולעתים קרובות החזיר את האמונה הזו, שבאה לידי ביטוי בסטטיסטיקה שלו בשני הקמפיינים הראשונים הללו. בין תחילת עונת 2019-20 לסוף 2020-21, מגווייר דורג במקום השני עבור איבודים (132), שני עבור דו-קרב שניצח (443), שני עבור מסירות מוצלחות (4,127) ורביעי עבור התאוששות (436) מגיני ליגת העל. 

קפטן של ספינה טובעת

העונה שעברה הייתה קשה עבור יונייטד וכהמשך ישיר גם עבור מגווייר, שכקפטן נאלץ להתמודד עם בעיות המועדון. השדים האדומים סיימו עם מספר הנקודות הנמוך ביותר אי פעם בפרמיירליג (58) ולא הצליחו לרשום הפרש שערים חיובי לראשונה מזה למעלה מ-30 שנה. 57 השערים שכבשה יונייטד בעונה שעברה היו מופחתים באופן מסיבי בכל אחד משני הקמפיינים הראשונים של מגווייר באולד טראפורד, אבל אפילו יותר מדאיג, הם פספסו 57 שערים עצומים ב-38 המשחקים שלהם - הכי הרבה שהצליחו להיכנס לרשת בעונה אחת ב-43 שנים. מהיותו בראש מספר מדדים בשני הקמפיינים הקודמים, מגווייר לא היה בשום מקום בקמפיין 2021-22. שמונת המשחקים שהחמיץ לא עזרו לו בקידום המטרה שלו, אם כי אפילו על בסיס למשחק, נתוניו צנחו במספר תחומים מרכזיים. מספר השערים שנספגו ב-90 דקות ירד מ-0.95 בעונתו הראשונה ל-1.47, זמני התאוששות ירדו מ-6.2 ל-5.3; דו-קרב ניצחו מ-6.3 ל-4.7; ומעברים מוצלחים מ-57 בממוצע ל-48. 

ההחלטה הגדולה של אריק טן האך

למגייר תמיד היו את המבקרים שלו, אבל חיצי הביקורת שכוונו אליו התגברו בהרבה במהלך 12 החודשים האחרונים. בעוד שכולם זכאים לומר את דעתם, היה נראה כי כאן הם מגזימים - מירידה בתמיכה הציבורית ועד ירידה מספר הרכישות של כרטיסים לליגה האנגלית, ועד להתעללות שהרחיקה לכת באפריל השנה כאשר מגווייר קיבל איום על פצצה בביתו. תקוותיו של המגן לנצח את בסיס האוהדים נפגעו מתצוגות מאכזבות בשני המשחקים הפותחים של יונייטד בקמפיין הנוכחי, במקביל לשילובו של המגויס החדש, ליסנדרו מרטינס, בקבוצה בתור המגן השמאלי. זה היה ברור מאליו שנדרש שינוי כלשהו, וטן האך ביצע החלטה גורלית לפני המשחק בליברפול והחליף את מגווייר ברפאל וראן, וסביר להניח שהצמד יקבל הזדמנות נפרדת כדי לחזק את השׁוּתָפוּת. היו הרבה דברים חיוביים לראות מול ליברפול, משחק בו השדים האדומים שמרו על אחת ההתקפות האדומות השקטות יחסית, עד לנחמה בדקה ה-81 של מוחמד סלאח, וגם מול סאות'המפטון, כששמרו על שער נקי שני בלבד ב-15 משחקי ליגה. 

מציאת איזון טוב יותר

אבל האם יונייטד קבוצה טובה יותר ללא מגווייר בקו האחורי שלה? ב-12 משחקי הליגה שהם פתחו בלעדיו מתחילת העונה שעברה, הם ניצחו רק ארבעה, באחוזי ניצחון של 33.3 אחוזים, לעומת 46.7 אחוזים איתו בצד לאורך 30 משחקים. לעומת זאת, מבחינת שערים נגד, יונייטד ספגה 1.6 לעומת 1.3 עם ובלי מגווייר בהתאמה. אחת הסיבות לכך שמרטינס הוחתם היא בגלל היכולת שלו עם הכדור, שבאה לידי ביטוי ב-92.5 מסירות ל-90 דקות שלו בארדיוויזי בעונה שעברה, עם דיוק מסירה של 89%. לשם השוואה, מגווייר העמיד ממוצעים של 56 מסירות במשחק בפרמיירליג ומצא את היעד שלו ב-86 אחוז מהזמן. זה לא לגמרי הוגן להשוות נתונים בין חטיבות, אם כי גם מגווייר פיגר אחרי חברו לקבוצה וראן (88 אחוז) מבחינת דיוק המסירה.

בלי ערבויות

למרבה האירוניה, העיתוי של הפסקת מגווייר עולה בקנה אחד עם כך שהקבוצה הצליחה סוף סוף להחתים את הקשר ההגנתי לו היא זועקת בשנים האחרונות, כשקאסמירו מביא ניסיון רב מתקופתו בריאל מדריד. בסופו של דבר, טן האך צריך למצוא את האיזון הנכון וכך הוא נחת על וראן ומרטינס כדי לעזור להרחיק את היריבות ולבנות מאחור, כשקאסמירו פועל ממש מול ההגנה. חודשיים בלבד לאחר האישור שמגווייר יישאר קפטן, ההולנדי הציע שהאיש לשעבר של לסטר יצטרך להמתין לזמנו לפני שייקרא שוב. הגעתו של טן האך הייתה אמורה לספק למגייר הזדמנות להתחיל את הקריירה שלו באולד טראפורד ולחזור לצורה הקודמת שהוצגה עם יונייטד ואנגליה, אך במקום זאת היא השאירה אותו במשהו כמו צומת דרכים על רקע הדיבורים על מעבר אפשרי. בחזרה לקרקע שבה הוא באמת עשה לעצמו שם, מגווייר חייב להתבונן ולתהות מתי - או אם - הוא יקבל הזדמנות נוספת להוכיח שיש לו את מה שנדרש כדי לשחק תפקיד תחת טו האך. 

אז למרות כל השנאה ברשת, השיחה סביב השתלשלות הטעויות שלו והטעויות הברורות שהוא עושה, זה מרגיש לא הוגן, לא מוצדק, לא הגיוני ולא מצחיק. כמו בדיחה שהתגלגלה כמו כדור שלג: כולנו מכירים את הפאנץ'ליין אבל אף אחד מאיתנו לא זוכר למה זה בעצם מצחיק. רוצים לתמוך בו מהיציע? זה הזמן לרכוש כרטיסים לליגה האנגלית, עכשיו במחיר מעולה רק באתר לייב טיקטס!