--
לייב טיקטס משווקים כרטיסים בשוק המשני לאירועי תרבות וספורט בעולם ומחירם עשוי להיות גבוה או נמוך מהמחיר הרשמי
--

אצטדיון זיגנאל אידונה פארק - האצטדיון של דורטמונד

אצטדיון זיגנאל אידונה פארק - האצטדיון של דורטמונד

 

אצטדיון זיגנאל אידונה פארק, הבית הצהוב של דורטמונד, הוא מפלצת של אצטדיון - יכול להכיל עד כ- 81,365 אוהדים, נחשב לאחד מהמגרשים האייקונים ביותר בעולם המתגאה בנוכחות הגבוהה ביותר באירופה, וגם מספק אווירה בה מקנאים ענפי ספורט רבים. 

 

ההיסטוריה של אצטדיון זיגנאל אידונה פארק

לפני הקמתו של אצטדיון זיגנאל אידונה פארק, ביתה של דורטמונד היה האצטדיון רוט ארדה (Rote Erde). האצטדיון יכול היה  להכיל עד כ- 42,000 צופים בשנות השישים, אך זה נחשב כלא מספיק, שכן דורטמונד הפכה לקבוצה הגרמנית הראשונה שהניפה גביע אירופי (גביע מחזיקות הגביע 1966) והעניין בקבוצה הלך והתגבר בעולם כולו. כבר אז כבר תוכנן לבנות אצטדיון חדש, אך העיר דורטמונד וממשלת גרמניה לא היו מוכנות לסייע במימון הפרויקט. הפריצה הגדולה של בורוסיה, לעומת זאת, הגיעה בשנת 1971 כאשר קלן פרשה מאירוח המונדיאל של שנת 1974 והכספים ניתנו במקום זאת לדורטמונד. אז נבנה ה- Westfalenstadion - אצטדיון עם קיבולת של 54,000 צופים, שהוקם תוך שלוש שנים ליד Rote Erde. הוא אירח ארבעה משחקים במהלך הטורניר, אך למרבה הפלא יעברו עוד שנתיים עד שכדורגל הבונדסליגה יראה בבית החדש של דורטמונד - אך בורוסיה כלל לא הייתה מעורבת - למעשה, דורטמונד הודחה מהבונדסליגה בזמן שנבנה ביתה החדש בשנת 1972 ולא חזרה לליגה הגבוהה ביותר עד 1976/77. האצטדיון הורחב במהלך שנות התשעים עם הוספת נדבך נוסף, שהגדיל את קיבולת הצופים לכ-68,600 צופים, ויצר מרפסת עמידה בת 24,454 מקומות ביציע הדרומי. מראה מרשים זה של כמעט 25,000 אוהדים (הגדול ביותר מסוגו באירופה), שכולם לובשים את צבעי דורטמונד הוליד את שרביט הגלבה המפורסם

(Gelbe Wand) - החומה הצהובה. בשנת 2001 אירח האצטדיון של דורטמונד את גמר גביע הליגה האירופית של אופ"א - משחק שנערך בין ליברפול לאלבאס, שלאחריו עבר האצטדיון את הרחבה הגדולה האחרונה שלו -עד כמעט 83,000 מקומות . ההרחבה השלישית כללה גם את הוספת העמודים הצהובים האיקוניים בחלקו החיצוני. עם חזרת המונדיאל לגרמניה בשנת 2006, אצטדיון זיגנאל אידונה פארק - האצטדיון הגדול במדינה - עבר שיפורים נוספים, והפחית את הקיבולת בכ -1,500. פארק סיגנאל אידונה אירח שישה משחקים בשנת 2006, כולל התבוסה של גרמניה 2-0 בחצי הגמר לאיטליה, שהפכה לאלופה לאחר משחק זה. באמצעות שילוב של ישיבה ועמידה, מספר הצופים המרבי למשחקים מקומיים מסתכם כעת ב -81,365 איש, כשברוב המוחלט של המקרים, כרטיסים לדורטמונד המשחקת בביתה נמכרים כמו לחמניות, ותפוסת האצטדיון מלאה כמעט לגמרי. 

         
איך מגיעים לאצטדיון של דורטמונד?

ברכב: האצטדיון שוכן מדרום לדורטמונד, והוא נגיש בקלות מכל הכיוונים בזכות רשת Autobahn המרשימה בגרמניה. ה- A40 / B1 מספק גישה ממערב או ממזרח, ואילו ה- A54 משרת את אלו שנכנסים מדרום, כמו גם מצפון, דרך העיר.

חניה: האצטדיון הגדול ביותר בגרמניה זקוק לחניון גדול, לכן יש מעל 10,000 מקומות חנייה פנויים סביבו. ניתן להזמין מקומות מראש לחניון A8, בעוד שיש גם אוטובוס הסעות שעובר מחניון האוניברסיטה באוטו-האן-שטראסה ישירות לאצטדיון.

ברכבת: רכבות ICE למרחקים ארוכים משרתות את דורטמונד האופטבאנהוף (התחנה המרכזית) ממזרח ומדרום. שירותי IC מגיעים גם מיעדים צפוניים. מהאופטבאנהוף יש רכבות מקומיות שנוסעות לתחנת Signal Iduna Park או שתוכלו להשתמש במטרו U ל- Bahn Westfalenhalle או Stadion. עלות השימוש בתחבורה הציבורית בעיר כלול בכרטיסים ליום המשחק, אך זה לא כולל שירותי ICE / IC.

 

כרטיסים לאצטדיון זיגנאל אידונה פארק

אמנם יש מקום ליותר מ- 81,000 אוהדים באצטדיון, אך כרטיסים לליגה הגרמנית וגם, כמובן, כרטיסים לליגת האלופות (במידה ומשחקי הליגה נערכים באצטדיון), הינם מצרך די נדיר והם נגמרים, לרוב, תוך שעות ספורות מרגע פרסום המשחקים. לכן כדאי להיות מהירים ולרכוש מראש, באתר כרטיסים מוסמך ומורשה, כמו לייב טיקטס. כמו כן, כדאי לדעת שקיים שירות לפיו אוהדים עם כרטיסים שלא יכולים להשתתף במשחק ימכרו בחזרה את הכרטיס שלהם כדי שאחרים יוכלו ליהנות ממנו.

 

 

 

ראו גם: הדרך המשתלמת ביותר לקנות כרטיסים לליגת האלופות

סיורים באצטדיון של דורטמונד

ישנם סיורים המתאימים לכל מבקר המעוניין לבקר באצטדיון. מסיור מהיר בן 60 דקות בין חדרי ההלבשה ועם הצצה למאחורי הקלעים, דרך סיור חגיגי של שעתיים, הכולל ארוחת צהריים ועד סיורים קבוצתיים פרטיים. עלות הביקורים הללו כוללת גם גישה למוזיאון של בורוסיה  - כדי ללמוד עוד על ההיסטוריה של אחד המועדונים המצליחים ביותר של הליגה הגרמנית. הסיורים זמינים בימי שני עד שישי למעט בימי משחק ובחגים.

     

הידעתם?

משחק הפתיחה הרשמי ב- Westfalenstadion היה משחק ידידות בין בורוסיה ליריבה המקומית שאלקה ב -2 באפריל 1974, בו האורחים מגלזנקירכן ניצחו 3: 0. עם זאת, היה משחק חימום לפני אותו משחק בין קבוצות הנשים של TBV Mengede ו- VfB Waltrop. מכאן שהשער הראשון אי פעם שנכבש באצטדיון, היה על ידי מרגרטה שפרהוף עבור מנגדה בדקה ה -18.